Hit Counters

Waar is de romantiek van het reizen gebleven?

BLOGPOST
Ooit ging op vakantie gaan gepaard met een vlucht boeken in een reisbureau, gids lenen in de plaatselijke bib en bij aankomst snel even het thuisfront bellen vanuit het hotel of een plaatselijke telefooncel. Later kwam er het internet en de gsm en dit maakte alles een stuk gemakkelijker.

Maar het avontuurlijke bleef bestaan: uren of dagenlang surfen op het net naar de voordeligste vlucht of bestemming en dit geldt ook voor het regelen van de accommodatie en het uitstippelen van de reis. En nu heb je de app.

Met een app krijg je in één klik alles op je smartphone. Maar ik vraag nu mij af waar de romantiek van het reizen is gebleven. Bij een hoogtepunt hoort toch een voorspel en een aperitief? Want zeg nu zelf: wat is er heerlijker om weken en of maanden op voorhand al tussen die vluchten, bestemmingen, foto's op Google, website's in het Engels en andere onverstaanbare talen te zoeken naar die ene hot-spot die je altijd al wilde beleven?

Ik ben echter geen hardleerse non-believer en geef toe dat een app een wonder der techniek is en dat er af en toe wel enkele tussen zitten die handig zijn.

Leve de vooruitgang zeker?

Deze zijn altijd leuk:

Op zoek naar wifi met Wifi Finder
Roamingskosten hebben nogal de neiging de pan uit te swingen, dus een plekje op vakantie waar je van gratis wifi kan genieten, is altijd meegenomen. Wifi Finder heeft weet van meer dan 145.000 plaatsen ter wereld met gratis wifi, die ingedeeld worden in categorieën. Zit je liever niet in een donkere bib om die ene foto waar je nu net zo knap op stond up te loaden op Facebook, maar wel in een café? Dat is perfect mogelijk. Wifi Finder werkt bovendien ook offline.
Voor iPhone, iPad en Android, gratis.

Een kaartje sturen met Touchnote
Het lijkt met ansichtkaartjes dezelfde toer op te gaan als met brieven. Niemand stuurt ze nog en tijdens mijn laatste reis vond ik er zelfs geen meer. Met Touchnote kan je je eigen foto's als kaartjes laten opsturen per post. Voor sommige bestemmingen kan je facebookfoto zelfs gebruikt worden als postzegel. De app is gratis, per kaartje betaal je 1,49 euro.
Voor iPhone, iPad en Android, gratis.

15.08.2013 | Thierry Hanan Scheers | Beeld: Thierry Hanan Scheers

Meer blogposts:
10 leukste instagrammers 2015
Nog snel een last minute kerstmarkt?
25 interesting things and facts about Belgium
Wordt Sodom nieuwe locatie voor LGBT-toerisme?
Reizen, werken en koffie
Slapen op de luchthaven
Ryanair op Zaventem
Bestaat er zoiets als een muilezelreiziger?
Op reis zonder extra budget? Ja dat kan.
Op reis met Sander Groen
Travel with Sander Groen
Nieuwe wereldreisgids Wikivoyage
Goedkoper door Frankrijk met iDTGV
Waalse steden zijn ook mooi
Wat is "afstand" nog?
Die voorbereidingen toch altijd